Ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, διοργανώνουν στη Λάρισα, συνέδριο με θέμα: «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» στις 15-16 Φεβρουαρίου 2019.

Το 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας, Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), Τέρμα Τυχερού.

Εισηγητές:

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Δήμων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, καθώς και στελέχη από Ερευνητικά Ιδρύματα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στο 2ήμερο Συνέδριο αναμένεται να κατατεθούν 24 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 12 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Σκοπός:

Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τα περιβαλλοντικά θέματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Επικεντρώνεται δε στην ενεργοποίηση των δημοτικών αρχών και στα βήματα που έχουν γίνει και αφορούν την εκπόνηση, την διαβούλευση και την υλοποίηση τοπικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).

Καθώς, το 2019 είναι έτος εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ΣΒΑΚ αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για τις ανάγκες μετακίνησης κατοίκων και επαγγελματιών σε μία περιοχή και αποσκοπεί στην βελτίωση του επιπέδου ζωής του πληθυσμού στις αστικές συγκεντρώσεις. Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων στις εργασίες του Συνεδρίου.

Σε αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΤΑ, σε συνεργασία και με την φιλοξενία των εργασιών του Συνεδρίου από τον Δήμο Λαρισαίων, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς η συμμετοχή σας, όπως και των αιρετών και υπηρεσιακών συνεργατών σας.

Διαμονή:

Για την διευκόλυνση της διαμονής σας, παρέχεται πίνακας με στοιχεία των ξενοδοχείων της Λάρισας (κατόπιν επικοινωνίας με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης), τα οποία έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους ειδικά για το συνέδριο.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχών:

Υπεύθυνη: Αποστολίδου Έρρικα, Ινστιτούτο Ανάπτυξης & Απασχόλησης, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311-242874, -5,
E-mail: ota.seminaria@ianap.gr

Για κάθε περαιτέρω πληροφορίες ή τυχόν διευκρίνιση:

Δήμος Λαρισαίων:

Γραμματεία Γενικής Γραμματέως, κα. Βασιλική Μόσιαλου
Τηλ. 2413-500321 & Ε-mail: gengram@larissa-dimos.gr
Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα. Λία Γκουντρουμπή & κα. Μαρία Νικολαΐδου
Τηλ.: 2413-500237, E-mail: plan@larissa-dimos.gr

Πανελλήνια Ένωση ΓΓ ΤΑ “Κλεισθένης”:

Γραμματεία Προέδρου
Τηλ. 213-2025845 & 213-2025853,
Ε-mail: christakismichalis2@gmail.com

Πρόγραμμα σεμιναρίου